Przemysłowe przetwarzanie substancji oleistych, smarowych
i owocowych, branża przetwórstwa mlecznego
CONTI® FOOD & DRINK FLEX NBR
Maślanka, ser, czekolada, twaróg, lody mleczne, ciasto, żółtka, tłuszcze,
sorbet, owoce, żelatyna, lód, keczup, mleko, mleko w proszku,
musztarda, oleje, puding ryżowy, łój, jogurtj
2 białe paski na niebieskim tle “Continental CONTI® FOOD & DRINK FLEX
NBR FDA Glas-/Gabel-Symbol BfR EG 1935/2004 2023/2006 Made in
Germany”
- warstwa wewnętrzna: NBR, biały, absolutnie neutralny dla smaku
i zapachu, nieporowaty, gładki - wzmocnienia: Włókna syntetyczne. Ze zintegrowaną sprężyną
plastikową - okładzina: NBR, niebieski, o fakturze tkaniny, odporny na tarcie,
odporny na ozon, warunki atmosferyczne i promieniowanie UV - ciśnienie robocze do: 12 bar / 174 psi
- zakres temperatur: od -30 °C / -22 °F do +80 °C / +176 °F
do +90 °C / +194 °F (maks. 10 minut) - przy ograniczonym przepływie do: +110 °C / +230 °F (maks. 10
minut) - dalsze właściwości:
• 2-letnia gwarancja
• Bardzo elastyczny
• Odporność na skręt
• Lekki
• Warstwa wewnętrzna i okładzina odporne na olej i tłuszcze
• Zalecana armatura PAGUFIX®
• Odporny na powszechnie stosowane produkty czyszczące
i dezynfekujące