Wąż przeznaczony do branży napojów, branży żywności przetworzonej, branży spożywczej, przemysłowego przetwarzania substancji oleistych, smarowych i owocowych, a także przetwórstwa mlecznego. Wąż Blaudieck spełnia regulacje FDA, BFR i EU, dotyczące żywności.
BLAUDIECK SUPER

Medium klasy A, B, C, D1 i D2 zgodnie z rozporządzeniem UE 10/2011 (żywność wodna, tłusta i oleista, żywność o pH <4,5, żywność zawierająca alkohol do zawartości etanolu 95%).
Dwa białe paski na niebieskim tle, nałożone spiralnie, “Continental BLAUDIECK SUPER, Glas-/Gabel symbol, EC 1935/2004, Made in Germany, QR code”.
- warstwa wewnętrzna: UPE, biały, nieporowaty, bez plastyfikatorów, gładki
- wzmocnienia: włókna syntetyczne
- okładzina: NBR, niebieski, o fakturze tkaniny, odporny na tarcie, odporny na ozon
- ciśnienie robocze do: 16 bar / 232 psi
- zakres temperatur: od -30 °C / -22 °F do +95 °C / +203 °F do +110 °C / +230 °F (maks. 60 minut)
- przy ograniczonym przepływie do: +130 °C / +266 °F
dalsze właściwości:
- warstwa wewnętrzna i okładzina odporne na olej i tłuszcze
- zalecana armatura PAGUFIX & PAGUCLAMP
- odporny na środki czyszczące i dezynfekujące oraz chemikalia zgodnie z listą odporności Continental