Branża napojów, branża żywności przetworzonej, branża spożywcza, przemysłowe przetwarzanie substancji oleistych, smarowych i owocowych, przetwórstwo mleczne. Wąż Blaudick spełnia regulacje FDA, BFR, EU dotyczące żywności.

Medium klasy A, B, C, D1 i D2 zgodnie z rozporządzeniem UE 10/2011 (żywność wodna, tłusta i oleista, żywność o pH <4,5, żywność zawierająca alkohol do zawartości etanolu 95%).

Dwa białe paski na niebieskim tle, nałożone spiralnie, nadruk “Continental BLAUDIECK SUPER, Glas-/Gabel symbol, EC 1935/2004, Made in Germany, QR code”.

  • warstwa wewnętrzna: UPE, biały, nieporowaty, bez plastyfikatorów, gładki z czarnym spiralnym pasem przewodzącym ładunki
  • wzmocnienia: włókna syntetyczne ze stalową spiralą
  • okładzina: NBR, niebieski, o fakturze tkaniny, odporny na ścieranie oraz działanie ozonu, z czarnym spiralnym pasem przewodzącym ładunki
  • ciśnienie robocze do: 16 bar / 232 psi
  • zakres temperatur: od -30 °C / -22 °F do +95 °C / +203 °F do +110 °C / +230 °F (maks. 60 minut)
  • przy ograniczonym przepływie do: +130 °C / +266 °F

dalsze właściwości:

  • ładunki są rozpraszane poprzez ściany węża R < 109 Ω
  • wąż nadaje się do stosowania w strefach zagrożonych wybuchem
  • warstwa wewnętrzna i okładzina odporne na olej i tłuszcze
  • zalecana armatura PAGUFIX & PAGUCLAMP
  • odporny na środki czyszczące i dezynfekujące oraz chemikalia zgodnie z listą odporności Continental
POBIERZ kartę katalogową

Zapytaj o produkt

    Strona jest chroniona przez reCAPTCHA i podlega ona następującym warunkom Google: Polityka prywatności, Warunki usługi