Branża żywności przetworzonej, przemysłowe przetwarzanie substancji
aromatycznych, przyprawy, żywność dla smakoszy, soki owocowe,
lemoniady i słodycze
CONTI® FOOD & DRINK FLEX UPE
Alkohol < 20%, Alkohol >20%, piwo, maślanka, ser, czekolada, kwas
cytrynowy, twaróg, ciasto, żółtka, tłuszcze, mączka rybna, artykuły
żywnościowe, owoce, żelatyna, lód, sok, keczup, kwas mleczny, mleko,
mleko w proszku, musztarda, oleje, proszek, czynniki w formie proszku,
puding ryżowy, alkohole wysokoprocentowe, syrop cukrowy, łój, ocet,
wino, jogurt
2 białe paski i jeden czerwony pasek na niebieskim tle “Continental
CONTI® FOOD & DRINK FLEX UPE FDA Glas-/Gabel-Symbol BfR EG
1935/2004 2023/2006 Made in Germany”
- warstwa wewnętrzna: UPE, biały, absolutnie neutralny dla smaku
i zapachu, nieporowaty, bez zawartości plastyfikatorów, gładki,
odporny na oleje i tłuszcze, gładki - wzmocnienia: Włókna syntetyczne. Ze zintegrowaną sprężyną
plastikową - okładzina: EPDM, niebieski, o fakturze tkaniny, odporny na tarcie,
odporny na ozon, warunki atmosferyczne i promieniowanie UV - ciśnienie robocze do: 12 bar / 174 psi
- zakres temperatur: od -30 °C / -22 °F do +95 °C / +203 °F
do +110 °C / +230 °F (maks. 30 minut) - przy ograniczonym przepływie do: +130 °C / +266 °F (maks. 10
minut) - dalsze właściwości:
• 2-letnia gwarancja
• Bardzo elastyczny
• Odporność na skręt
• Lekki
• Zalecana armatura PAGUFIX®
• Odporny na powszechnie stosowane produkty czyszczące
i dezynfekujące