Branża spożywcza, przemysłowe przetwarzanie substancji oleistych,
smarowych i owocowych, branża przetwórstwa mlecznego, branża
farmaceutyczna i kosmetyczna
Maślanka, ser, czekolada, twaróg, lody mleczne, żółtka, tłuszcze, żywność
tłusta, sorbet, owoce, żelatyna, lód, mleko, oleje, puding ryżowy, łój
Czerwony, spiralny, ze zintegrowaną niebieską linią falistą, spiralnie
nałożony napis „Continental LACTOPAL® FDA Glas-/Gabel-Symbol BfR EG
1935/2004 2023/2006 Made in Germany”
- warstwa wewnętrzna: NBR, Neutralny dla smaku i zapachu,
jednorodny, nieporowaty - wzmocnienia: Włókna syntetyczne. Z wbudowaną spiralą z drutu
stalowego - okładzina: NBR, niebieski, o fakturze tkaniny, odporny na tarcie,
odporny na ozon, warunki atmosferyczne i promieniowanie UV - ciśnienie robocze do: 16 bar / 232 psi
- zakres temperatur: od -30 °C / -22 °F do +80 °C / +176 °F
do +90 °C / +194 °F (maks. 20 minut) - przy ograniczonym przepływie do: +110 °C / +230 °F
+130 °C / +266 °F (maks. 20 minut) - dalsze właściwości:
• 2-letnia gwarancja
• Lekki
• Warstwa wewnętrzna i okładzina odporne na olej i tłuszcze
• Zalecana armatura PAGUFIX®
• Odporny na powszechnie stosowane produkty czyszczące
i dezynfekujące
• Odporny na ssanie